Brielstraat 37 – 9550 Herzele
ingrid@prbe.be + 32 (0)495 36 08 61

Omgeving

Gelegen in de Vlaamse Ardennen tussen de Dendervallei en de Zwalmstreek op ongeveer 40 kilometer van Brussel, 35 kilometer van Gent, 10 kilometer van Geraardsbergen en 6 kilometer van Zottegem ligt Herzele, een dorp met een groen karakter.

Herzele ligt centraal op de fiets/wandel en ruiterknooppuntenroutes van Toerisme Vlaanderen. Herzele is één van de officiële dorpen van de Ronde Van Vlaanderen.

De parcours van de Ronde van Vlaanderen en andere Vlaamse klassiekers zijn hier werkelijk vlakbij – de Koppenberg, de Paddestraat, de Muur van Geraardsbergen, Paterberg, Kwaremont…

De Brielstraat ligt op de Burchtroute, Paterroute en Vlaamse Ardennen 26 en 27 route. Gemakkelijk dus om op basis van deze knooppunten eigen trajecten uit te stippelen.

Naast de wandel- fiets en ruiterknooppunten van Toerisme Vlaanderen zijn er 10-tallen andere routes en ruiterpaden lokaal uitgestippeld.  U vindt deze uitgestippelde routes terug in de vakantiewoning.

Op ongeveer 1 km bevindt zich het sportpark ‘de Steenoven’. Het sportpark beschikt over een sporthal met een parketzaal, een grote sportzaal voor diverse sporttakken en kleedkamers. Daarnaast zijn er vier outdoor tennisterreinen (gras en gravel), een petanqueterrein, een omnisportveld, outdoor fitnesstoestellen en een skatepark. Rond het sportpark loopt een Finse piste van 830 m. Het sportpark is de startplaats van een permanente mountainbikeroute van Sport Vlaanderen.